Intern netwerken

intern netwerken

Intern netwerken workshop

“Netwerken werkt intern ook echt.”

Steeds meer tijd wordt besteed aan het netwerken, want netwerken werkt. Vooral in de zakelijke wereld zijn de voordelen bekend. Bij bepaalde functies is actief netwerken vaak een vereiste. Vaak zijn het extern gerichte functies. Grotere organisaties zoals overheden, concerns, Business Units, kennisinstellingen, ROC’s e.d. kunnen de voordelen van netwerken ook intern inzetten. Medewerkers die actief netwerken hebben een positievere grondhouding wat hun werkomgeving ten goede komt. Slimme organisaties stimuleren de kracht van intern netwerken.

De een krijgt veel voor elkaar

Waarom krijgt de een wel iets in de organisatie voor elkaar en de ander niet? Hoe komt het dat de één gewoon op een groepje mensen af stapt en voor de ander is het een grote zelfoverwinning? Netwerken is een kunst. Gelukkig een kunst die je kunt leren.

Voor wie is de workshop?

Voor wie is deze workshop bedoeld? Een ieder die start met netwerken zal zich zeker thuis voelen in deze workshop maar ook als je meer ervaring hebt met netwerken.

Resultaat

Na deze workshop ben je na deelname in staat actief deel te nemen in jouw interne en externe netwerk.
Voor de organisatie is het voordeel dat er een positieve sfeer wordt geschapen en dat de communicatie duidelijker verloopt.

Inhoud en werkwijze

De volgende onderwerpen komen tijdens de workshop aan de orde:

  • gesprekstechnieken
  • sociale vaardigheden
  • inbreken in een gesprek, iemand erbij betrekken en het afronden
  • interne netwerkmomenten
  • netwerk creëren en onderhouden
  • gedrag waarnemen, interpreteren en reageren
  • wat doet lichaamstaal?

Deze workshop is sterk en praktisch ingericht. Je leert door te doen. Door bovenstaande punten uit te proberen, te bespreken en nogmaals te proberen kun je het best je vaardigheden verbeteren. De workshopleider begeleidt dit proces en zal er op aan sturen je zoveel mogelijk zelf te laten ontdekken en leren.

Al tijdens deze workshop doe je ongetwijfeld leuke interne netwerkencontacten op. En als je elkaar al kent? Een verdieping in de werkrelatie. 🙂

Mogelijkheden

De workshop kan incompany worden gegeven. Als onderdeel van een teamdag. Of wat regelmatig gebeurd als inspirerende break.

Deze workshop wordt gegeven vanaf minimaal 2 tot 8 deelnemers (persoonlijke begeleiding).
Vanaf 8 tot 16 deelnemers is het een groepworkshop.
Vanaf 16 tot 99 wordt het een workshop met het accent op een aantal specifieke onderdelen.
Het aantal deelnemers is ter illustratie aangegeven. Een workshop is interessant voor organisaties die bijvoorbeeld een inspirerend moment nodig hebben tijdens een bijeenkomst, heidag of teamdag.
In een kort tijdsbestek ervaren de deelnemers de voordelen van intern netwerken!
Lees hoe je door Intern te netwerken je sociaal kapitaal vergroot.

Investering

De investering is afhankelijk van de locatie, het aantal dagdelen en voorbereiding.

De training/workshop werd o.a.  door Whoest (HHNK-vrouwennetwerk), gemeente Purmerend, Rabobank Nijmegen, STEW Amsterdam, FNV, HAN, R0C A12, gemeente Arnhem als “graag voor herhaling vatbaar” beoordeeld. Zie ook de reactie op de workshop Intern werken voor Whoest in Heerhugowaard.

Bel me op 0612467429 of mail me via info@hvier.nl Dan kunnen we samen overleggen wat het beste bij de organisatie past.

7 eenvoudige tips netwerken Acquisitie acquisitie ondernemer probleem banken belangenverenigingen cursus een workshop of een training gemeenten heidag Incompany workshop interne en externe netwerken Intern netwerken Introverte netwerker introvert en netwerken investeren in relaties master class nadelen introvert netwerken Netwerk advertentiemarkt Netwerkbingo netwerk buurt netwerken in eigen buurt netwerken zonder afspraak netwerk familie netwerk opleiding netwerk straat non-profit organisaties Ondernemersvereniging Online workshop presentatie slim netwerken Sociaal kapitaal Sociale investeringsbank Soft skills verbeteren Speeddate carrousel teamdag training voordelen introvert zijn workshop workshop intern netwerken Workshop OndernemersProfiel workshops voor overheden Zakelijke workshop voor bedrijf Zelf workshops geven Zelf workshops organiseren Zelf workshops regelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *