Een workshop en een training weet het verschil

Workshop is doen en bewegen

Weet het verschil tussen een workshop en een training.

Ben je de opdrachtgever die een workshop wil inkopen of heb je de taak gekregen om een workshop te regelen? Zorg dan dat je goed weet wat het verschil tussen een workshop en een training is. Ik heb in dit blog de verschillen kort beschreven:

Workshop

Een workshop is gericht op verdieping van expertise, het opdoen van nieuwe ideeën, het oefenen van praktijksituaties. Het varieert van een uur tot twee dagdelen. Een workshop is bijvoorbeeld interessant om deelnemers interactief te laten deelnemen aan een thema dat een organisatie belangrijk vindt. Het aanbieden van een workshop kan ook interessant zijn voor je eigen klanten of stakeholders. Op een interactieve manier kennis laten maken met je organisatie.

Training

Een training heeft als doel om de vaardigheden of deskundigheid van de deelnemer te vergroten. Een training kan variëren van een dagdeel tot zelfs een week. Wanneer medewerkers moeten voldoen aan bepaalde eisen of normen dan is een training interessant. Het vraagt een goede planning want de medewerkers zijn vaak enige dagen weg van de werkvloer. Het rendement is laag op het moment dat een medewerker bepaalde momenten niet aanwezig kan zijn bij een training.

Presentatie

Aanvullend op de bovenstaande vormen wil ik nog graag meegeven wat het doel van een presentatie is. Met een presentatie wil je binnen een bepaalde tijd je publiek iets meegeven. Dat kan zijn dat ze na afloop meer informatie hebben over bijvoorbeeld een bepaald thema, een specifiek product of overtuigd moeten worden. De presentator is tijdens een presentatie het merendeel aan het woord en is bezig met het zenden van zijn of haar verhaal. Als het zenden te lang duurt dan haken toehoorders af. Wil je dat de toehoorders meer eigen inbreng hebben en er is niet veel tijd in een programma dan is een workshop beter op zijn plaats.

Uitgebreidere uitleg nodig?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *