Netwerk eenvoudig in je eigen omgeving.

Netwerken in je eigen omgeving

Netwerk eenvoudig in je eigen omgeving is eenvoudiger dan je denkt. Tijdens mijn workshops Netwerken en Acquisitie komt altijd de vraag waar het “beste” genetwerkt kan worden. Afhankelijk van je doelgroep zijn er de voor de hand liggende branche, beroepen of ondernemersvereniging. Maar wat vaak wordt vergeten zijn de open of demo dagen die organisaties regelmatig geven. Het zijn de momenten dat je vaak achter de schermen mag kijken. Het levert mij altijd nieuwe inzichten op.

In je eigen omgeving

Bij de laatste #OpenMonumentendag bezocht ik mijn woonplaats Arnhem bijvoorbeeld het gebouw Provincie Gelderland. Na de rondleiding met een gepassioneerde gids in het gebouw v.d. ProvincieGelderland stond op het programma ook “Koffie met de Commissaris der Koning John Berends en Griffier Bob Roelofs”.

Achter de schermen

De beide heren gaven interactief een inkijkje in onze democratie op Provinciaal niveau. De functie van de Provinciale Staten werd o.a. helder belicht. Leuk was dat ik Bob Roelofs weer eens na jaren ontmoette. Hij was ooit een gespreksleider bij een Kunstonderwijs (Artez) en TVprogramma waar ik mijn medewerking aan had verleend. En nu was hij aanwezig in de functie van griffier.
Maar het interessante was dat ik tijdens de ontmoeting een op een met de top van de Provinciale Staten Gelderland even kon praten tijdens een geimproviseerde persoonlijke rondleiding door de Commissaris der Koning. En dat zonder dat er eerst een afspraak moest worden gemaakt met een secretariaat of iets dergelijks. Verder gaven de medewerkers tijdens deze open dag tips welke personen je in de organisatie het beste kon benaderen als het bijvoorbeeld ging om verkrijgen van adviezen of inzage in procedures.

Mijn tip netwerktip.  

Kijk welke organisaties die voor jou interessant zijn iets organiseren in de vorm van een open of demodag. Natuurlijk zijn kick offs, jubilea en opening interessante momenten. Netwerk eenvoudig in je eigen omgeving. Keep it simple.

Deel je tips

Heb je andere netwerktips? Deel ze hier dan gerust. Want netwerken is delen. 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *